WIELSBEKE – Aan de rand van Wielsbeke en Ooigem werd een nieuwe weg officieel in gebruik genomen. Het betekent een hele stap vooruit voor hele wat bedrijven uit de onmiddellijke omgeving, maar ook fietsende werknemers zijn nu beduidend beter en veiliger af.   

De werken zijn gestart op 17 oktober 2016, en zijn beëindigd zo’n anderhalf jaar later. Precies op tijd en zoals gepland, zo wist burgemeester Jan Stevens te melden. Hij noemde het zonder meer het grootste project inzake wegenwerken dat de gemeente wist te realiseren tijdens haar legislatuur. “Het is één van de vele projecten binnen onze gemeente die de mobiliteit, en zeker ook de veiligheid van de zwakke weggebruikers gevoelig moet verbeteren,” aldus Stevens en bevoegd schepen Daisy Haydon.

Zo’n 10 tal jaren geleden groeide de idee om deze weg aan te leggen. Het vele vrachtverkeer dat het centrum van Ooigem aandeed noopte tot nadenken en tot een oplossing. Gesteund door de doortrekking van de N382 werd algauw duidelijk dat deze nieuwe weg een gevoelige verbetering met zich mee zou brengen voor vrachtwagenchauffeurs die aan- en afrijden voor deze bedrijven.

“We zijn als bestuur van Wielsbeke bijzonder tevreden  met de financiële inbreng van de partners die dit project mee helpen dragen”, luidde het bij het gemeentebestuur. “Zo konden we rekenen op de provincie die zorgde voor zo’n 19.50 % van de investering die nodig was. Ook AWV en Aquafin werden partners in het verhaal. De gemeente Wielsbeke tekende voor 45 % van de totale investering van ongeveer 3,2 miljoen euro. De cijfers zijn gebaseerd op de gegunde bedragen, de eindafrekening wordt nog verwacht.”

De werken werden gerealiseerd op aangeven van het studiebureau Demey uit Roeselare en aannemer Devagro uit Desselgem.