Op het prachtig gelegen wijndomein Entre-Deux-Monts werden de voorbije dagen drie hectare wijnranken aangeplant. Het West-Vlaamse wijndomein ligt  op de zuiderflank van de Rodeberg. Het gaat over ongeveer 15.000 stokken met het druivenras Auxerrois. Dit is een wit druivenras om stille en mousserende wijnen te produceren. Het perceel zal maar productief zijn vanaf 2020, op dat moment zal het domein om en bij 100 000 flessen per jaar produceren met zijn 17 hectares wijngaard. Voor de aanplant doet de eigenaar een beroep op een Luxemburgs bedrijf dat volledig gps-gestuurd te werk gaat. Op één dag was de klus geklaard.

Entre-Deux-Monts is het levenswerk van de familie Bacquaert. In 2004 werden de eerste duizend wijnstokken Kerner aangeplant. Het daaropvolgende jaar, onder impuls van de zoon, ondertussen wijnbouwer-in-opleiding, werden in één beweging veertienduizend wijnstokken bijgeplant: vijfduizend stokken Pinot Gris, vijfduizend Chardonnay, duizend Siegerrebe, en nog eens drieduizend stokken Kerner. Als Martin Bacquaert in 2007 de eerste oogst binnenhaalt, haalt hij meteen ook de band met zijn voorouders aan. Zij waren inderdaad bewerkers van dezelfde grond in Heuvelland. Zo komt de grond van de grootvader, het idee van de vader, en de kennis van de zoon. In 2009 worden nog een paar duizend planten Chardonnay en Pinot Noir geplant, met de bedoeling ook een mousserende wijn te produceren. In 2011 en 2012, worden telkens twee hectares bijgeplant van Pinot Gris, Pinot Noir, Auxerrois en Chardonnay. Ook wordt het domein uitgebreid met één hectare appelboomgaard aangeplant met het oog op een mousserende wijn op basis van appels en druiven. In 2014 tenslotte wordt het domein nog eens uitgebreid met vier hectare Chardonnay.

Het domein was tot voor kort veertien hectare groot waarvan dertien hectare wijngaarden. De wijnkelder van het domein is gelegen te midden van de wijnranken waar de wijn wordt gevinifieerd en gerijpt. De bovenzaal biedt een unieke ruimte aan onze bezoekers om er onze wijnen te ontdekken. Met een adembenemend en uniek zicht op de streek en op de omliggende landerijen.