Willy Naessens organiseert BK Mennen

bk-mennenOp zondag 18 september organiseert ondernemer en paardenliefhebber Willy Naessens het Belgisch Kampioenschap (BK) Mennen, op en rond zijn stoeterij “De Strohoeve” te Elsegem. Extra dit jaar is dat er ook een “Revenge van het WK” zal zijn met internationale spelers. Meer dan zestig menners zullen strijden voor de titel van Belgisch Kampioen. De deelnemers moeten dressuur, een vaardigheidsproef en een marathon met spectaculaire hindernissen doorstaan om kans te maken op deze prestigieuze titel.

Naast het paardengebeuren is er ook héél veel randanimatie zodat er voor ieder wat te zien of te doen is. Toppers dit jaar zijn de openluchtmis met Dana Winner en het optreden van K3. Maar hier stopt het niet. Dit jaar staat er de grootste paardencarrousel van Europa, een kinderreuzenrad, er is een countryfair en jachtbeurs met meer dan 100 standjes, er is een autosalon, een 4×4 safari, een roofvogelshow, oldtimerrally en -tentoonstelling, valkerij te paard, slipjacht, jachthoornblazers, er zijn demonstraties op de stoeterij en van het paardenzwembad, er is kindergrime, glitter tattoo’s, gekke kapsels, springkastelen, er is mogelijkheid om te barbecueën, … kortom het wordt een echte familiedag. De VIPS worden welkom geheten in een speciale tent waar 700 en meer zitjes beschikbaar zijn voor zowel particulieren als bedrijven.
‘‘Paardensport is mijn hobby, mijn grote passie,’’ zegt Willy Naessens die persoonlijk en via het naar hem genoemde bedrijf zijn financiële schouders zet onder de hele organisatie . ‘‘Ik wil de mensport bekend maken bij het grote publiek. Daarom ook dat we elk jaar opnieuw zoveel randanimatie voorzien. Ik hoop op mooi weer en heel veel volk en ik hoop dat alle mensen zien hoe mooi de mensport is.” (KC)