Als het om innovatieve concepten gaat, dan laten de West-Vlaamse ondernemers zich bepaald niet onbetuigd. Dat wordt dezer dagen nog maar eens bewezen door Wim Herremans (Plant Projects, Dentergem) en Wouter Igodt (Tuinen Igodt, Zwevegem). In Zwevegem hebben ze een primeur voorgesteld: een mobiele waterzuiveringsunit met planten. De kans dat u binnenkort op West-Vlaamse wegen de ECOZ® Mobile tegenkomt, is groot. Het voertuig zal deze zomer alvast opvallen.

De mobiele plantencontainer zal de komenden weken onder meer worden ingezet op muziekfestivals. Bedoeling is het afvalwater te zuiveren en, afhankelijk van de locatie, ook het gezuiverde water opnieuw lokaal in te zetten. Ondernemers Wim Herremans en Wouter Igodt zijn op het idee gekomen op basis van hun jarenlange ervaring met plantensystemen. Vanuit hun milieuoogpunt zagen ze heel wat mogelijkheden om het vaak onbehandelde en zomaar geloosde afvalwater te hergebruiken na zuivering, wat een fikse waterbesparing meebrengt. Omdat ondernemen nu eenmaal in hun genen zit, zetten ze het denkproces om in concrete actie.

Hun innovatief concept werd ontwikkeld en uitgetest met de steun van het EU-programma Interreg en de Provincie West-Vlaanderen.