Elk jaar organiseert De Streekkrant een culinair concours onder de noemer “De Gouden Vork”. In drie regio’s (kust, Brugge, Roeselare) wordt gespeurd naar de beste culinaire geneugten. In Oostende mocht Mange Tout de prestigieuze culinaire wedstrijd van de krant op zijn naam schrijven. Het restaurant sleepte vorig jaar de zilveren medaille van De Gouden Vork in de wacht. Zaakvoerders Peter Moyaert en Lieva Debruyne gingen een jaar eerder al met de bronzen plak aan de haal. Mange Tout opende een kleine vier jaar geleden zijn deuren op de Visserskaai. De zaak bestond eerder al zes jaar in Middelkerke en zet in op gastronomie uit de Noordzee. Vis van bij ons staat er in de kijker. De Michelingids beloonde hen eerder al met twee vorkjes.

In de regio Brugge-Knokke maakte de uitgesproken favoriet zijn rol waar. Toen restaurant Sel Gris uit Duinbergen vorig jaar een tweede plaats behaalde in de culinaire wedstrijd, waren chef Frederik Deceunink en zijn team vastberaden om dit jaar de hoofdprijs in de wacht te slepen. Met succes. Voor Sel is dit een mooie bekroning naast onder meer een eerste Michelinster, De Zilveren Pollepel en een Gault & Miliau score van 16/20. “Ik wil vooral mijn medewerkers bedanken, zowel in de zaal als in de keuken, die hieraan hebben meegewerkt”, aldus chef Frederik Deceuninck. “Ook mijn ouders die dagelijks steun en toeverlaat zijn en het steeds terugkerende loyaal cliënteel. Maar vooral mijn grootste supporter: mijn toekomstige echtgenote.”

In Roeselare en omstreken ging Cuisine Kwizien met de hoogste onderscheiding lopen.

foto: Mange Tout