Dit jaar viert Woodstoxx zijn tienjarig bestaan, wat niet ongemerkt zal voorbijgaan. De houtgroep uit Menen wil dit jaar nog een filiaal openen in Gent, om van daaruit beter de Oost-Vlaamse markt en de rest van Vlaanderen te kunnen bedienen.

Woodstoxx werd in 2007 opgericht door Gregory Minne en Robbert Desmet. Deze laatste is de zoon van Jan Desmet, die samen met zijn broer Marc een succesverhaal schrijft bij het familiale houtbedrijf Decospan, eveneens in Menen. Woodstoxx levert en plaatst houten vloeren, wand- en gevelbekleding. Enkele jaren later volgde de lancering van Woodproduxx die houten vloeren op maat produceert onder de merknaam Belgiqa. Daar kwam ook nog Woodconstruxx bij dat zich specialiseert in de realisatie van houten bijgebouwen van A tot Z. Vakantiegevoel in eigen tuin staat daarbij centraal, en dat met een design dat volledig af is.

Woodstoxx, Woodproduxx en Woodconstruxx groeiden uit tot bloeiend autonome bedrijven waarbij de input van medewerkers, lokale tewerkstelling en duurzaamheid centraal staan. De grootste gemene deler door de drie bedrijven is uiteraard hout.