Met een actie ‘THXX Kortrijk en Roeselare’ wil Woodstoxx beide West-Vlaamse steden op een hoffelijke en erkentelijke manier verlaten. Het snel groeiende Menense bedrijf van Robbert Desmet herpositioneert zich met een ‘etalage’ in Gent en een nieuwe ruimte in de thuisbasis Menen.     

Woodstoxx verlaat Kortrijk, maar niet zonder de stad te bedanken. In samenwerking met ‘Kortrijk creëert’ en ontwerper Bob Bulcaen van Witblad, wordt de K voor drie  maanden vervormd naar “XX”. De XX, gekende beeldmerk van Woodstoxx, moet het vakmanschap van de firma tonen. De K-totem werd onthuld met unieke houten bekledingen waar de schaduw, die ook als zitbank fungeert, wijst richting Menen, daar waar het Woodstoxx-verhaal ontstond en ook wordt verder gezet. De vermelding “THXX Kortrijk” is een knipoog naar de stad. “Zonder Kortrijk en Roeselare zou Woodstoxx zijn rijke netwerk en groei nooit kunnen gerealiseerd hebben”, aldus eigenaar en CEO Robbert Desmet.

Woodstoxx kiest nu voor twee provinciale (een in West-Vlaanderen en een in Oost-Vlaanderen) belevingscentra in plaats van toonzalen: een in de thuisbasis Menen en een in Gent. “Daarmee willen we tegemoet komen aan de vraag vanuit de projectmarkt, maar ook van particulieren, om de zaken concreet voor te stellen in een nieuwe en sterk gedigitaliseerde wereld”, aldus zaakvoerder Robbert Desmet van Woodstoxx. “Architecten, bouwpromotoren, aannemers maar dus ook private personen die met bouwplannen rondlopen, zullen aan de hand van sterk gevisualiseerde tools, veel beter inzicht krijgen in de mogelijkheden die Woodstoxx kan bieden met zijn duurzame houtproducten. De belevingscentra moeten in die zin een grote toegevoegde waarde bieden.”

Woodstoxx werd in 2007 opgericht door Robbert Desmet en Grégory Minne en bestaat dus exact tien jaar. Het snel groeiende bedrijf is de laatste jaren geëvolueerd naar een specialist in het plaatsen van houten vloeren en muurbekledingen, waarbij de warmte van hout in eender welk project kan worden geïntegreerd. Bij Woodstoxx werken 45 mensen.