Dit jaar nog opent Woodstoxx twee provinciale belevingscentra: een in de thuisbasis Menen en een in Gent. “Daarmee willen we tegemoet komen aan de vraag vanuit de projectmarkt, maar ook van particulieren, om de zaken concreet voor te stellen in een nieuwe en sterk gedigitaliseerde wereld”, aldus zaakvoerder Robbert Desmet van Woodstoxx. “Architecten, bouwpromotoren, aannemers aar dus ook private personen die met bouwplannen rondlopen, zullen aan de hand van sterk gevisualiseerde tools, veel beter inzicht krijgen in de mogelijkheden die Woodstoxx kan bieden met zijn duurzame houtproducten. De belevingscentra moeten in die zin een grote toegevoegde waarde bieden.”

Het nieuwe belevingscentrum in Menen opent de deuren in september. Later dit jaar wordt het belevingscentrum in Gent opgestart aan de Kortrijksesteenweg  op een voor de regio wel bekende locatie. Woodstoxx huurt er een pand dat ook aan de buitenzijde helemaal in hout zal worden aangekleed.  “Gent zal de kleinere toonzalen in Kortrijk en Roeselare vervangen”, aldus Robbert Desmet. “Deze laatste twee showrooms zullen nog actief blijven tot eind 2017. Woodstoxx kiest nu voor een heus inspiratiecentrum waar keuze, sfeer én vooral ook onze ambacht centraal staan. Na tien jaar Woodstoxx was de tijd rijp voor een strategische bijsturing in het belang van de klant.”

Woodstoxx werd in 2007 opgericht door Robbert Desmet en Grégory Minne en bestaat dus exact tien jaar. Het snel groeiende bedrijf is de laatste jaren geëvolueerd naar een specialist in het plaatsen van houten vloeren en muurbekledingen, waarbij de warmte van hout in eender welk project kan worden geïntegreerd. Bij Woodstoxx werken 45 mensen.