Woodstoxx plant bos van 1 hectare

ZaakvoerdersHet Menense Woodstoxx, het bedrijf van oprichter Robbert Desmet, wil komende zondag 13 december de eerste aanzet geven voor de inplanting van een 1 hectare groot bos. Het bos moet er komen in Lochristi. Deze actie kadert in het plan om in 2016 een FSC & PEFC-certificaat te behalen, twee fel begeerde ecologische internationale labels die garanderen dat hout, dat hier op de markt komt, afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Woodstoxx sluit zich helemaal aan bij de ambities van Bos+, een Vlaamse organisatie die ijvert voor meer groen. Bos+ wil tegen 2020 tien miljoen bomen aanplanten in Vlaanderen en de tropen.

Door het planten van een bos wil Woodstoxx de klimaatzaak en ecologisch bosbeheer steunen. “Ik speelde al een tijdje met het idee om met de firma een bos te planten,” aldus mede-zaakvoerder Robbert Desmet. “Op die manier kunnen we voor een stuk terug geven aan de natuur. We proberen er ook een sociale component aan te breien. In de buurt van de bosgrond is een schooltje voor kinderen met een beperking. We hebben alle ouders uitgenodigd om te komen helpen met hun dochter of zoon.”

Woodstoxx levert en plaatst parketvloeren, houten terrasvloeren, gevelbekleding en houten bijgebouwen. Het bedrijf heeft showrooms in Kortrijk, Roeselare en Menen. In 2016 wordt ook in de regio Gent een showroom geopend. Het jonge (2007) bedrijf heeft een aantal vacatures open staan. (KC)