WAREGEM- Dat bomen ongemeen belangrijk zijn voor het milieu is een understatement. CEO’s Robbert Desmet en Grégory Minne van Woodstox willen hun steentje bijdragen en gaven het voorbije weekend de aanzet met de eerste ‘bouwstenen’ voor een 1 hectare groot bos in Waregem.

Op 13 december 2015 nam Woodstoxx voor het eerst het initiatief om samen met collega’s een eigen bos te planten. Met behulp van Bos+ werd toen een plant-actiedag georganiseerd in Lochristi waarbij het hele team van de Menense kmo de handen uit de mouwen kwam steken.

In Waregem werden bomen geplant voor een tweede bos. Het management van Woodstoxx maakte er ook een groot familiefeest van want de medewerkers konden hun kroost meebrengen. “Ons engagement bestaat er in om jaarlijks een hectare bos te planten in België”, aldus Robbert Desmet. ” Woodstoxx wil met deze actie een  ecologisch statement neerzetten. “Als houtverwerkend bedrijf willen we zelf ook zoveel als mogelijk met gecertifieerd hout werken. Dit vinden we heel erg belangrijk.”

Woodstoxx is op goed tien jaar tijd een referentie geworden in houtverwerking. CEO Robbert Desmet is de zoon van Jan Desmet die in de tweede generatie het mooie weer maakte bij het Menense Decospan, Europees marktleider in de verwerking van fineerhout.    

www.woodstoxxplanteenbos.be