Het Menense bedrijf Woodstoxx, specialist in houten vloer- en muurbekleding alsook in houten constructies, bulkt van de ambitie. Dat moet blijken uit een diepgaand interview van bedrijfsleiders Robbert Desmet en Grégory Minne in het magazine Ondernemers van Voka West-Vlaanderen. Het duo ontvouwt daar zijn plannen voor de komende jaren.

Overeenkomstig het voorliggende businessplan Horizon 2020 zou de omzet van het bedrijf kunnen verdubbelen in de komende jaren. Dit moet mogelijk zijn door onder meer te focussen op nabije exportmarkten zoals Frankrijk en Nederland, waar er nog een enorm potentieel schuilt. “Vandaag wordt 60 procent van de omzet van Woodstoxx gerealiseerd in West-Vlaanderen”, aldus CEO Robbert Desmet in Ondernemers. “De rest van België is goed voor 20 procent en Frankrijk tekent voor de overige 20 procent. Het moge duidelijk zijn dat we buiten onze eigen provincie nog veel groeimarge hebben. De start van een nieuw filiaal in Gent, later dit jaar, zal daar aan tegemoet komen.”

Woodstoxx ziet ook veel nieuw potentieel voor de divisie “bijgebouwen” (Woodconstruxx onder leiding van Koen Leemans). “Huizen opgetrokken in hout hebben alle kwaliteiten”, zegt Koen Leemans die zelf jarenlang in Scandinavië woonde waar dit soort huizen aantonen tegen weer en wind en zware klimatologische omstandigheden bestand te zijn. Woodstoxx bestaat precies elf jaar en groeit als kool. In 2016 zelfs met dertig procent. Robbert Desmet zegt rotsvast te geloven in de complementariteit tussen baksteen en hout.