KUURNE – Xavier Dewulf is in alle stilte meerderheidsaandeelhouder geworden bij energiebedrijf G&V dat ook een uitgebreid netwerk aan eigen benzinestations in portefeuille heeft. Hij bezat als CEO al vijftig procent van de aandelen sinds 2014 en hij neemt er nu nog eens 25 procent bij.

In de nazomer van 2014 kwam de charismatische Lieven Ghekiere om het leven in een helikopterongeval in Roeselare. Hij was toen samen met zijn echtgenote Anja Verbeke en Xavier Dewulf mede-eigenaar van G&V. Na zijn overlijden tekenden Xavier Dewulf en Anja Verbeke elk voor vijftig procent, en ze waren ook allebei operationeel actief: Dewulf als CEO en Anja Verbeke administratief en op vlak van HR.

Anja Verbeke heeft nu besloten op alle vlak een stapje terug te zetten. Haar aandelenpakket van vijftig procent wordt opgedeeld tussen Xavier Dewulf, die 25 procent verwerft, en een niet nader genoemde ‘stille’ investeerder, van wie over enkele weken de naam zal bekend gemaakt worden.

G&V is als onafhankelijke groep, actief in de distributie (via een uitgebreid netwerk van stations) en opslag (via een gigantische strategische opslagplaats in Roeselare) van benzineproducten. Het bedrijf kent al jaren een snelle groei. De shops die bij de benzinestations horen, worden ondergebracht in een aparte vennootschap. G&V profileert zich als een absolute voorloper van duurzaamheid via een nieuw netwerk van CNG (Compressed Natural Gas)-bevoorradingsplaatsen. CNG is een groen alternatief voor traditionele brandstoffen zoals benzine en diesel.