Yvan Ostyn en Wolfgang Verraes werken samen aan innovatie

Ostyn Yvan

Op de bouwbeurs Batibouw (eind februari, begin maart) pakt Veranclassic, het bedrijf van de West-Vlaming Yvan Ostyn, uit met een total nieuw concept onder de naam VeranMassiV. Ostyn doet daarvoor een beroep op de expertise van Kortrijkzaan Wolfgang Verraes (Systimber). Het duo managers heeft het over een baanbrekende innovatie waarmee Veranclassic een nieuwe standaard zet in de markt.

VeranMassiV is een innovatief bouwproduct dat toelaat om snel, eenvoudig en efficiënt met massief hout te bouwen. Het concept is innoverend omdat het toelaat massieve houten balken aan mekaar te schakelen tot panelen die onder alle omstandigheden vormvast en luchtdicht blijven, zonder daarbij gebruik te moeten maken van omwikkelende folies. Met één type balk worden vloeren, wanden en daken aan mekaar gekoppeld tot een luchtdichte ruwbouw. Dit leidt tot een verbetering van het bouwproces en maakt ook kleinere projecten rendabel. Bovendien kan VeranMassiV zowel in een atelier worden geprefabriceerd, als ook eenvoudigweg op de werf worden samengesteld. “De VeranMassiV balk is voor de schrijnwerker wat de baksteen voor de metser is,” aldus Yvan Ostyn. “Het gevolg is dat bouwen, verbouwen, en in-, op- en aanbouwen met VeranMassiV duurzamer, vlugger en voordeliger wordt. Ook in stedelijke omgeving kan nu gemakkelijker met hout gebouwd worden en kan de ecologische voetafdruk er drastisch verlaagd worden. Per m³ massieve houtbouw wordt 2 ton Co² uitstoot vermeden. Er is dus ook een meerwaarde op het vlak van duurzaamheid.”

Veranclassic is sinds 1992 gespecialiseerd in de verkoop, fabricatie, levering en plaatsing van kwalitatief hoogstaande tuinconstructies en veranda’s in hout of aluminium. Door zijn jarenlange ervaring heeft Veranclassic een knowhow opgebouwd die garant staat voor vakmanschap en een professionele projectbegeleiding van A tot Z. Het bedrijf is gevestigd in Dottenijs, pal op de provinciegrens. Het heeft daar, op enkele kilometers van Kortrijk, de grootste toonzaal van België voor tuinconstructies. (KC)