Kortrijk

De Damier Group van de hyper dynamische Kortrijkse ondernemer Yvan Vindevogel heeft het Nederlandse Remark ingelijfd, in Nederland leidinggevend in consumer healthcare en cosmetische producten. Er werd geen overnamebedrag bekend gemaakt. 

Remark, met standplaats Rogat, is het levenswerk van stichter en huidig CEO Jan Wouda. Hij startte zijn eigen en snel groeiend bedrijf op in 1989. Anno 2016 was de uit de kluiten gewassen kmo al goed voor een omzet van 35 miljoen euro, geen kleintje meer in een nichemarkt. 

Met deze stap voorwaarts toont de Kortrijkse investeringsgroep Damier Group nog maar eens haar ambitie om in de markt van de healthacre en cosmetische producten een steeds grotere rol te spelen, ook op Europees niveau. Op relatief korte termijn wordt de omzetkaap van 100 miljoen euro in het vooruitzicht gesteld. Beide protagonisten, Yvan Vindevogel en Jan Wouda, verklaren zich uitermate tevreden met de bereikte deal die voor elkeen nieuwe kansen geeft. “Wat ons beiden bindt en karakteriseert, is de can do mentaliteit”, aldus Jan Wouda.