De Damier groep, de holdingsmaatschappij van serial entrepreneur Yvan Vindevogel, heeft de overname afgerond van het Duitse Bärbel Drexel. Dit is een onlinebedrijf dat via het web vitamines en voedingssupplementen verkoopt aan consumenten. De deal past binnen de strategie van Vindevogels bedrijf Vemedia, dat zogenaamde OTC-producten (over the counter, of zonder voorschrift van een arts) op de markt brengt.

Kortrijkzaan Vindevogel stond destijds aan de wieg van Omega Pharma, dat later door Marc Coucke werd overgenomen en verder uitgebouwd. Vemedia heeft een gelijkaardige actieradius als Omega Pharma maar is kleiner. Vindevogel bouwt niettemin de activiteiten van Vemedia stelselmatig uit, enerzijds via interne groei en anderzijds via overnames. Er werd geen prijs geplakt op de overname van Bärbel Drexel. Het Duitse bedrijf heet erg winstgevend te zijn en boekte in 2016 een omzet van om en bij de 36 miljoen euro. Ivan Vindevogel laat weten dat er in de OTC-sector nog heel wat opportuniteiten voor het rapen liggen. Er bestaat weinig twijfel over dat hij ook in de nabije toekomst een cruciale rol zal willen spelen in de consolidatie van de sector.

Yvan Vindevogel is op heel wat domeinen actief. Zo is hij eigenaar van het prestigieuze hotel Damier op de markt van Kortrijk. Hij lanceerde enkele jaren terug met groot succes het Kortrijkse ginmerk Copperhead. Deze zomer organiseert hij op de Middellandse Zee ook een meerdaagse partyboot, zowat een Tomorrowland op zee.