De Damier Group van de dynamische Kortrijkse ondernemer Yvan Vindevogel kondigde zopas aan dat het voor de volle honderd procent de hand legt op Purasana, het bedrijf van oprichter Raf Dejonckheere. Purasana, met zetel in Gullegem, is een specialist in allerlei voedingssupplementen. Daarnaast mag het zich op de Belgische markt ook verdeler noemen van een reeks producten voor derden. Beide partijen beklemtonen de complementariteit en de ambitie om samen verder te groeien binnen de divisie ‘Health Care” van de Damier Group.

Purasana werd opgericht in 1989 als een grootdistributeur maar evolueerde snel als een trendsetter met eigen gezondheidsproducten. Vandaag is de kmo aanwezig in vijftien landen en de exportprestaties blijven in stijgende lijn gaan. De klanten zijn gespecialiseerde voedingsshops.  Raf Dejonckheere, die het bedrijf een hele upscale bezorgde, zal in de nieuwe structuur aan boord blijven en de zaken operationeel helpen aansturen.

Met deze deal maakt Yvan Vindevogel zijn ambitie met Damier Group eens te meer waar. Damier Group is de investeringsholding boven een zevental werkmaatschappijen, waaronder dus ook de ‘Health Divise’. Binnen die laatste divisie gaan nu drie bedrijven schuil: Flinndal, Bärbel en het zopas overgenomen Purasana. Vindevogel wil een cruciale rol spelen in de markt van de voedingssupplementen, vitamines en mineralen, en dat in diverse Europese landen. Hij stelt in die sector nog enkele nieuwe overnames in het vooruitzicht. Met alle activiteiten samen is Damier Group goed voor een boekwaarde van om en bij de 100 miljoen euro.