Yvan Vindevogel lanceert tweede serie gin

Copperhead-4Ondernemers Yvan Vindevogel (Vemedia, Damier Group) en Stefaan Bettens (Jetimport) lanceren een nieuwe gin. De succesrijke introductie van Copperhead in 2014 inspireert het duo om nu met een variante uit te pakken: De Copperhead Black Batch.

Copperhead is een joint venture tussen Damier Group en JetImport (distributeur van onder meer Red Bull, Corona, Heineken, Fever Tree,…). De gin wordt gedistilleerd in graanstokerij Filliers en wordt sinds juni 2014 verdeeld door JetImport. Momenteel wordt Copperhead al in acht landen verkocht: België, Frankrijk, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Portugal, Noorwegen, Denemarken en Ierland. Na één jaar werden al meer dan 100.000 flessen Copperhead Gin verkocht. Het is de bedoeling om van Copperhead en zijn nieuwe “zwarte zusje” meer en meer een internationaal verhaal te maken. De ginmarkt groeit zowel in eigen land als in het buitenland nog altijd zeer fors.

Yvan Vindevogel apotheker van vorming, richtte destijds Omega Pharma op. Hij vond kort na de opstart een partner in Marc Coucke die na korte tijd de zaak helemaal overnam. Vindevogel schrijft nu met Vemedia een soortgelijk verhaal met otc-producten (over the counter) ofte producten die zonder voorschrift beschikbaar zijn in de apotheken. Stefaan Bettens is sinds 1991 de succesrijke zakenman achter het in Lauwe gevestigde JetImport, Belgische marktleider in de verdeling van internationale dranken. (KC)