Na een geslaagde eerste editie van The Ark -een partyboot die duizenden partyliefhebbers dagenlang meeneemt op de Middellandse Zee- pakt Yvan Vindevogel uit met een tweede editie. Nog grootser, nog meer volk en allicht nog meer ambiance.

The Ark ontstond als een ‘crazy idea’ van Vindevogel zelf maar blijkt, alvast qua aantrekkingskracht en uitstraling, héél veel businesspotentieel te hebben. De party boot The Freedom of the Seas vervoerde dit jaar 4.000 party adepten en volgelingen van de elektronica muziek. Ze kwamen uit veertig landen af op het gebeuren. Volgend jaar wordt gemikt op 5.000 deelnemers, netjes gespreid over twee boten van telkens 2.500 passagiers. Ze gaan niet langer voor vier dagen aan boord, maar voor vijf dagen. De reis staat gepland voor begin september.

De eerste editie was verlieslatend, maar dat ontmoedigt Vindevogel en zijn mede investeerders niet, wel integendeel. De editie 2018 moet aan het einde van de rit, of beter van de vaart, wel winst opleveren. Om dat te bereiken zijn er diverse wegen: andere contracten met de reders, halvering van het aantal dj’s en meer en betere sponsordeals.

Meereizen kan vanaf 549 euro in de meest eenvoudige kajuit. In die prijs is alles inbegrepen, met uitzondering van alcoholische dranken.