Bruggeling Yves Lejaeghere is van geen kleintje vervaard als het gaat om ondernemerschap. Dat bewees hij in het verleden onder meer met de organisatie van de Open Bedrijvendagen en als voorman -voor de periode Marc Coucke- van KV Oostende. De wereld van de bedrijven blijft hem mateloos boeien. In 2015 richtte hij samen met zijn zoon Nicolas ThxVille op, een best origineel concept. ThxVille is een gemeenschappelijk feest voor bedrijven die hun medewerkers willen bedanken. De eerste editie bracht 4.000 deelnemers op de been, de tweede al meteen 8000. Dit weekend komen maar liefst 20.000 mensen van honderd bedrijven af op het event. Het feest is een ‘stad in de stad’ geworden.

ThxVille staat dit weekend gepland op domein De Schorre in Boom. Op de vraag waarom hij ThxVille organiseert, een soort Tomorrowland voor bedrijven, moet Yves Lejaeghere niet lang nadenken. “Dat het concept aanslaat heeft zo zijn reden”, aldus Dejaeghere. “ThxVille zorgt voor fun. Zoals in elke stad is er ook in onze stad voor elke leeftijd en interesse van alles te beleven: optredens van gekende artiesten (K3, Kate Ryan, Sven Ornelis, The Amazing Flowers), sport (archery tag, voetbal, volleybal, deathride…), eten en drinken, ontspannen (beach lounge en Zen-zone), dance, toneel. De formule is open. Bedrijven kunnen ervoor kiezen om hun bedankingsfeest te houden op zaterdag of op zondag, al dan niet in co creatie met andere bedrijven.”

ThxVille is volgens de organisatoren geen personeelsfeest, sport- of gezinsdag maar een bedankingsdag die de combinatie is van deze drie. Straatnamen en de eerste nieuwe retro-futuristische gebouwen op het 10 hectare groot domein De Schorre in Boom wijzen op het ontstaan van een imaginaire stad in opbouw. ThxVille wordt, met 20.000 tijdelijke inwoners een middelgrote Belgische stad. Met zelfs een eigen krant en met een bevolking die werkt in een groot of in een klein bedrijf, want bedrijven van elke omvang vinden er hun gading. Dat getuigt ook Catherine Struelens van het Antwerpse bedrijf Flexso: “Het is heel leuk om al die bedrijven samen te hebben, dat geeft een positieve sfeer”, aldus Struelens. “Dat je op die manier heel veel activiteiten samen kunt doen, is super. En je kan op die manier véél meer activiteiten aanbieden dan je zou kunnen doen binnen de mogelijkheden van één bedrijf.”

Info: www.thxville.be