Zeebrugge heeft er nieuwe lijn bij richting Portugal

De haven van Zeebrugge heeft er sinds kort een nieuwe lijn bij met dank aan rederij CLdN. Door de toevoeging van een nieuwe roll-on/roll-off dienst Leixões-London-Zeebrugge, versterkt CLdN het aanbod van de diensten op Portugal. Voor deze nieuwe route wordt een modern ro-ro schip aan de vloot toegevoegd, wat een significante stijging in trailer- en containercapaciteit betekent. Voor Zeebrugge is dit uitstekend nieuws. “De uitbreiding van een verbinding met Portugal, bewijst ook de kracht van de Portugese markt, zowel voor auto’s, containers, trailers en alle andere rollende cargo”, stelt CLdN. De rederij voelt de steeds groeiende vraag voor cargo van en naar Portugal en gaat op deze manier in op de nood van de markt.

De dienst brengt ook een expansie van de CLdN vloot met zich mee. Het extra schip zal op vrijdag middernacht vertrekken en in Londen aanmeren op maandagavond (18.00 uur) vanwaar de terugreis naar Zeebrugge zal aanvangen om 24 uur. Op dinsdag keert het schip terug naar Zeebrugge om dan koers te zetten naar het Portugese Leixões, waar het op vrijdagmorgen moet aankomen.

CLdn kondigde eerder al ambitieuze uitbreidingen aan van de vloot. De rederij biedt meer dan honderd afvaarten per week aan tussen Dublin, Esbjerg, Gothenburg, Killingholme, Leixões, Londen, Rotterdam en Zeebrugge. (KC)

Cobelfret CLdN (10)