De haven Van Zeebrugge heeft een nieuw commercieel directeur benoemd. Hij draagt officieel de titel van chief commercial officer (CCO). Na een diepgaande procedure viel de keuze op Emmanuel Van Damme, een bekend gezicht in huis vermits hij al sinds 2012 aan de slag is bij de havenautoriteit.

Emmanuel Van Damme loopt in de sporen van Vincent De Saedeleer die jarenlang en met succes het commercieel departement voor zijn rekening nam. De Saedeleer blijft als ere vice voorzitter (en dus op niveau van de raad van bestuur) de belangen van de Zeebrugse haven verdedigen als het gaat over diepzee container trafiek of over distributie.

Het commercieel departement van de haven van Zeebrugge moet de brug slaan tussen de logistieke mogelijkheden en wat de markt of de bedrijven vragen. Allerlei business opportuniteiten kunnen daarbij aan de orde zijn. Zoals: wat kan Zeebrugge aan mijn bedrijf bieden, welke trafieken zijn mogelijk op welke bestemmingen, kan er een vestiging worden geopend in de haven, op welke goederenbehandelaar kan ik beroep doen, is er opslagruimte of kan een rederij mijn bedrijf helpen? De haven van Zeebrugge heeft naast het commercieel departement in West-Vlaanderen, ook nog permanente vertegenwoordigers in een  aantal grote landen zoals China, Japan of India en dichter bij huis Frankrijk.