In de logistieke sector is er mogelijks een grote deal in de maak. De allebei in Zeebrugge gevestigde bedrijven ECS European Containers enerzijds en 2XL anderzijds hebben aangekondigd dat zij exclusieve gesprekken voeren met elkaar. De bedoeling is zonneklaar: mits samenwerking een nieuwe groep van formaat vormen. Beide ondernemingen willen één Europese logistieke groep zien ontstaan die geïntegreerde diensten kan aanbieden voor intermodaal transport, warehousing en duurzame logistieke oplossingen voor de geïntegreerde supply chain.

ECS European Containers en 2XL zijn complementaire en erg dynamische spelers in de logistieke sector. Beide bedrijven hebben ook Belgische roots. ECS heeft een focus op palettenvervoer per gestandaardiseerde volle container  van en naar Groot-Brittannië, Ierland en het Europese continent. 2XL staat sterk in warehousing en geïntegreerde logistieke diensten voor bedrijven actief in de EU en Groot-Brittannië. Beide partijen zijn ervan overtuigd dat een samengaan van de twee familiebedrijven het beste antwoord vormt op de uitdagingen in de sector. De ambities zijn uitgesproken en situeren zich op Europees niveau.

In deze fase is er sprake van een intentieverklaring om samen te werken. Duidelijk is dat beide spelers een boontje voor elkaar hebben. Mocht het komen tot een succesvolle afronding van de exclusieve gesprekken, ontstaat er een nieuwe groep met hoofdkwartier in Zeebrugge maar ook een groep met een ruim netwerk aan kantoren in Europa. Samen stellen ECS en 2XL ruim 1.000 medewerkers te werk, waarvan de helft in de Benelux. Het jaar is nog lang niet voorbij maar dit zou wel eens één van dé deals van 2017 kunnen worden.