Zes aspirant-ondernemers lanceren unieke app

Honours Track - My FoodIn het kader van een “honours degree” lanceert een groep van zes studenten van Hogeschool VIVES binnenkort een app waarmee mensen met een voedselallergie of intolerantie snel weten of een bepaald product geschikt en veilig is voor hen of niet. De app zal MyFood heten en wordt ontwikkeld samen met het Kortrijkse IT-bedrijf Delaware. De studenten, afkomstig van Damme, Lendelede, Aartrijke, Beernem, Ieper en Oostende, stelden hun app deze week officieel voor.

Via het scannen van de barcode van een product krijgt de gebruiker een snelle respons: het product is geschikt of je krijgt een waarschuwing indien dit niet zo is. Producenten van voedingsmiddelen zijn verplicht om alle aanwezige allergenen in hun product te vermelden. Deze info kan weergeven worden dankzij de barcode van een product. De gebruiker kan via het scannen van de barcode van het product achterhalen of hij of zij het product al dan niet wil kopen.

Hogeschool VIVES organiseert in het academiejaar 2015-2016 voor het eerst een zogenaamde honours degree, die excellente studenten in hun laatste 60 studiepunten uitdaagt om een extra challenge van 5 studiepunten aan te gaan. In het honours degree wordt een interdisciplinaire groep studenten geconfronteerd met een maatschappelijk relevant vraagstuk dat enkel kan worden opgelost door een multidisciplinair team van studenten met veel gevoel voor ondernemerszin en out-of-the-box-denken. De studenten werken dit academiejaar rond het thema voeding en de uitdagingen daarrond die de toekomst brengt. VIVES werkt hiervoor nauw samen met de provincie West-Vlaanderen, VOKA en Vlajo. (KC)

Voor meer info: www.myfoodapp.weebly.com