WEVELGEM – Zetelfabriek Demuynck is een typisch West-Vlaams familiebedrijf dat werd opgericht in 1974 en heeft als uitvalsbasis de industriezone van Wevelgem-Zuid. Sinds de introductie van het quality label ‘Flemish Tradition‘ ziet Demuynck zijn omzet spectaculair stijgen en de lijst met referenties toenemen. Het bewijs dat ook de klassieke maakindustrie nog een toekomst heeft in West-Vlaanderen. 

Vandaag staat met Thierry Demuynck de tweede generatie aan het roer. Alle zitmeubelen worden in Wevelgem gebouwd en afgewerkt door de 42 medewerkers. Met het nieuw ingevoerde logo Flemish Tradition worden producten uit eigen streek gemaakt met een quality label. Om de artisanale opbouw te benadrukken, werd vorig jaar een eigen huislabel ontwikkeld voor de winkelmarkt : Flemish Tradition. Dit quality label garandeert dat de grondstoffen van hoogwaardige komaf zijn en in eigen streek worden vervaardigd. Het label wordt goed opgepikt door de consument die op zoek is naar authenticiteit en lokale producten.

De winkels die geloven in de meerwaarde van producten-van-hier schuiven het label naar voor. Sinds de introductie van het label zag Demuynck zijn omzet in de winkelmarkt met 22% stijgen. Deze geïntegreerde lokale aanpak maakt het mogelijk om ook maatwerk te leveren voor derden en voor private spelers. Demuynck levert zowel aan meubelwinkels als via interieurarchitecten ook aan de projectmarkt.

Voor de projectmarkt produceert Demuynck modellen op maat. Zo werd de voorbije dagen een groot order opgeleverd voor het nieuwe Museum van Busleyden in Mechelen. Dit project werd gerealiseerd in samenwerking met Potteau Labo uit Heule. Een van de deelprojecten zijn de vier ‘luisterzetels’ van 2m50 hoog, die volledig gemaakt werden naar de wens van de architecten.