Op 14 en 15 augustus 2017 vindt al voor de zeventiende keer het Internationaal Streekbierenfestival van Zwevegem plaats. Het festival is al jaren het Mekka voor de bierliefhebber: 40 bekende en minder bekende brouwerijen uit binnen- en buitenland stellen er het beste uit hun gamma voor, goed voor bijna 200 verschillende bieren, dit allemaal samen in het hart van de gemeente. Het event is ondertussen een begrip geworden in de brouwerijwereld, een festival waar elke brouwer wenst aanwezig te zijn om zijn bieren aan het grote publiek voor te stellen en ons zo de rijke biercultuur te presenteren.

Naast de bekende brouwerijen zijn er ook dit jaar een aantal Belgische brouwerijen/bierfirma’s voor de eerste maal present in Zwevegem, met name Hedonis, Enigma, Beerbugs, Brouwerij Strubbe, Biobieren Warmenbol, Brouwerij De Feniks, L’Arogante, Mum’s, De Laatste Drinker, Bossuwé Brewing, Brasserie de Silly en jawel Brouwerij Alken-Maes. Ook buitenlandse brouwerijen maken voor het eerst de verplaatsing zoals Brouwerij Jopen uit Nederland, brouwerijen Erdinger en Weihenstephan uit Duitsland, Lucky Bastard uit Tsjechië en opnieuw Brewery 6°North uit Schotland.

Voorts zijn er ook een aantal biertjes die zich voor de eerste maal presenteren hier in Zwevegem, en zijn er bij tal van brouwerijen primeurs te vinden zoals onder andere Cuvée Watou van Leroy Breweries (Het Sas/Van Eecke) of de nieuwe Saison Tremist van Brouwerij Kazematten, de Retrorik van Brouwerij De Meester of een Triporteur Wild Kriek en Berry van BOM Brewery. En wat dacht je van Rodenbach Alexander, Baptist, Arthur’s Legacy Pretty P IPA, Liefmans Yell’Oh of de nieuwe Petrus Nitro Quad van Brouwerij De Brabandere.

Behalve één van de grootste openlucht bierfestivals in Europa, is het Internationaal Streekbierenfestival een op en top gezinsfestival, een unieke terrasjessfeer, met voor elk wat wils. Muziekliefhebbers kunnen genieten van live optredens van onder meer Kartje Kilo, Marino Punk, No Limits, De Toaperoapte on Stage en Weeral Brecht Demeire, Sounds Familiar of Guy et Les Michelins.