Dekeyzer-Ossaer uit Koekelare is “kmo van het jaar”

Heossaert familiebedrijf Dekeyzer-Ossaer van Johan Dekeyzer volgt Belberry Preserves uit Kortrijk op als kmo van het jaar. Dat werd donderdag bekend gemaakt op een gala avond georganiseerd door Unizo. UNIZO West-Vlaanderen reikt, samen met POM West-Vlaanderen, deze tweejaarlijkse erkenning uit aan een kmo die zich onderscheidt op vlak van de belangrijkste domeinen van de bedrijfsvoering, waaronder ondernemingszin, personeelsbeleid, financieel beleid, innovatie en marketing & communicatie. “Dit is een bekroning op ons werk,” zei Johan Dekeyzer. “Dankzij de gedreven inzet van onze medewerkers en onder leiding van onze vier zonen hebben wij op korte tijd enorm kunnen groeien. Deze erkenning is voor ons dan ook een boost om op dit elan verder te gaan.”

Dekeyzer-Ossaer is een snelgroeiend familiebedrijf dat zich toespitst op de productie en toelevering van zowel rauwe als gebakken vleescomponenten. De eigen productontwikkeling staat niet stil en men werkt continu aan verdere innovatie binnen het bedrijf. In die mate dat er plannen zijn voor een nieuwbouw van 6000m² met ruimte voor productie en een automatisch sorteermagazijn. Dekeyzer-Ossaer haalde het van Kunstateliers Slabbinck uit Brugge, Eutraco uit Roeselare, Logflow uit Loppem en Cube BVBA uit Oostkamp.

Tijdens het gala op 27 oktober verkozen UNIZO en POM West-Vlaanderen ook de meest beloftevolle kmo. Die prijs gaat naar een onderneming die uitmuntende prestaties kan voorleggen en een groot potentieel wordt toegedicht om uit te groeien tot een sterkhouder van onze economie. Ekopak uit Tielt, gespecialiseerd in industriële waterbehandeling, ging met die prijs lopen. (KC)