Van een opleiding heftruckchauffeur tot een training coachend leiderschap, van een workshop tuinaanleg tot een update sociale wetgeving. Weinig opleidingscentra in Vlaanderen hebben zo’n uitgebreid aanbod aan cursussen en bijscholingen voor werknemers en bedrijfsleiders als SBM Bedrijfsopleidingen. “Als opleidingspartner spelen we zo goed mogelijk in op de vragen van bedrijven”, klinkt het bij directeur Chris Jonckheere. Hij kan hiervoor rekenen op de expertise van maar liefst 800 (freelance)trainers en meer dan 40 gespecialiseerde medewerkers.

Leg eens uit, wat maakt SBM Bedrijfsopleidingen zo uniek?

Directeur Chris Jonckheere: “We hebben niet alleen een ruim aanbod aan open opleidingen, we zijn ook in staat om trainingen op maat van bedrijven te ontwikkelen. We hebben 25 ‘productontwikkelaars’ in dienst die constant de behoeften op de markt trachten te detecteren, elk vanuit zijn eigen specialisatie: retail, industrie, sales en marketing, taalproducten… Door met werkgevers te spreken, sectorconferenties bij te wonen en studiedagen te organiseren, weten ze zeer goed wat er leeft en met welke vragen bedrijven zitten. Die inzichten gebruiken ze om nieuwe lesprogramma’s uit te werken.”

Geef je eens een voorbeeld van een opleiding op maat?

“Veel ondernemingen kloppen bij ons aan omdat ze met een tekort aan technisch geschoolde werknemers kampen. Met hen bekijken we of het mogelijk is om intern werknemers om te scholen. Misschien zijn er wel lijnoperatoren met interesse en feeling voor techniek voor wie we een traject op maat kunnen uitstippelen? Indien nodig starten we de lessenreeks helemaal vanaf nul. We brengen dan de basis van elektronica en mechanica bij en leiden de medewerkers op tot ze in staat zijn om specifieke technische taken op zich te nemen. De aanpak is heel praktijkgericht, want het heeft geen zin om mensen die al jaren de schoolbanken verlaten hebben, met een hoop theorie te overladen. Na afloop zien we alleen tevreden gezichten. De werknemer is blij dat ie in het bedrijf kan doorgroeien en de werkgever is opgelucht dat zijn knelpunt opgelost raakt.”

SBM Bedrijfsopleidingen is gegroeid uit de schoot van Syntra West, een bekende opleider in West-Vlaanderen. Wat is jullie actieterrein?

“We zijn actief in heel Vlaanderen. En wellicht breidt dat de komende jaren zelfs uit ten zuiden van de taalgrens. Oorspronkelijk richtten we ons op managementopleidingen voor West-Vlaamse KMO-bedrijfsleiders. Maar toen de overheid enkele jaren geleden besliste om alleen nog langlopende opleidingen te subsidiëren, hebben wij ervoor gekozen om ons aanbod te verbreden en over heel Vlaanderen uit te rollen. Op korte tijd zijn we zo een van de grootste opleiders in Vlaanderen geworden. Onze sterkste troef is dat we zowel opleidingen voor managers als voor bedienden en arbeiders kunnen voorzien. Onze zusteronderneming Escala doet hetzelfde, maar dan voor de overheid en de non-profit. Goed om weten, onze opleidingen zijn erkend voor de KMO-portefeuille.”

Voor de komende jaren verwacht je veel groei in jullie poot rond coaching en advies.

“Onze corebusiness blijft opleiden, maar soms los je een probleem niet op met opleiding alleen. Omdat we zoveel expertise in huis hebben, kunnen we bedrijven breed ondersteunen als het over personeelsbeleid gaat. Via onze tool voor competentiescreening kunnen werkgevers heel snel inzicht krijgen in de kennis en de kunde van hun medewerkers, wat een prima basis is voor pakweg een competentie- of functioneringsgesprek. We voelen dat bedrijven interesse hebben in dat soort tools.”

SBM is ook betrokken bij het consortium ‘Iedereen LEERT’. Wat is dat?

“In verschillende regio’s – Antwerpen, Brugge, Gent, Ieper, Kortrijk en Roeselare – hebben werkgevers de handen in elkaar geslagen en beslist om samen opleidingen aan hun medewerkers aan te bieden als incentive. Wij hebben in overleg met die bedrijven een opleidingsprogramma samengesteld waaruit de werknemers vrij cursussen kunnen kiezen. Ze volgen die na de werkuren, maar het is wel de werkgever die de kosten draagt. De opleidingen zijn niet per se job gerelateerd. Een chauffeur kan gerust een cursus Excel volgen, een marketeer kan leren hoe hij fietsen moet herstellen. Het succes van die lerende netwerken is ongezien. Wanneer we de inschrijvingen starten, hebben we een uur later al enkele honderden registraties. Werknemers zitten er echt op te wachten.”

 Het thema ‘levenslang leren’ lijkt goed ingeburgerd…

“Dat vind ik wel. En dat heeft veel te maken met een groeiend bewustzijn rond werkbaar werk, zowel bij werkgevers als werknemers. Mensen gaan er veel minder van uit dat ze hun werkleven lang bij dezelfde werkgever zullen blijven. Ook bedrijven nemen hun verantwoordelijkheid. Ze maken dat werknemers de nodige competenties verwerven zodat ze indien nodig elders aan de slag kunnen gaan. Het zijn geen uitzonderingen meer die met competentie-ontwikkeling bezig zijn.”